fokus på Råvaror och kvalitét

Småskaligt mathantverk

Vi vill hela tiden bli bättre

Godroten AB startades i maj 2023 av Lotta Lindqvist och Mats Hansson och det är vi som driver och arbetar i verksamheten. Vår tillverkning sker småskaligt och hantverksmässigt i Oskarshamn. Silvermedaljen till vår medelstarka kimchi sporrar oss extra att fortsätta utveckla våra produkter. Vi vill hela tiden bli bättre och komma med nya bra produkter.

Det finns mycket att uppskatta med det vi gör. En sådan sak är att vara med i hela processen, allt ifrån att hämta grönsaker hos odlaren till att möta kunderna på en matmässa. Att ta fram nya smaker är också väldigt kul. Och det ingår såklart en hel del provsmakning i jobbet.

Lotta och Mats
Råvaror från närområdet

KRAV-märkt och närodlat

Fermenterade grönsaksblandningar, främst kimchi, och den fermenterade te-drycken kombucha är det vi producerar och säljer mest av. Utöver det utmanar vi oss själva att skapa delikatesser på vildplockade råvaror. Så långt det är möjligt använder vi antingen köpta närodlade råvaror eller plockar råvaror i naturen. Den volymmässigt viktigaste råvaran vitkål hämtar vi från Daga Lantbruk på Öland som har KRAV-certifierad odling. Kombuchan smaksätter vi till stor del med bär och blommor som vi plockar själva i naturen i vårt närområde.


vi skördar i naturen

Insikten om hur mycket råvaror det finns runt omkring oss är svindlande. Att ta vara på denna resurs är roligt och spännande, och ger oss samtidigt tid i rörelse ute i naturen. Win-win. Det är inte alltid sol och varma vindar som på bilderna. Rönnbär, slånbär och enbär plockas under hösten och vi är ute i alla väder.