kombucha
Vi brygger 100 % kombucha (hela vätskan i flaskan har gått genom fermenteringsprocessen) av ekologiskt svart te och svenskt socker. Vid smaksättning används riktig råvara i form av bär, frukt och blommor. Drycken är opastöriserad och innehåller en levande kultur av bakterier och jäst samt organiska syror och B-vitamin.

bryggd med omsorg
Vår kombucha är bryggd och smaksatt med stor omsorg för att skapa en lyxig porlande dryck med frisk och syrlig smak.

hantverksdryck
Godrotens kombucha bryggs i små batcher och vid smaksättning används riktiga råvaror, varav de flesta är bär och blommor från naturen längs smålandskusten. Sockerhalten är låg, runt tre gram per deciliter. Kombuchan är opastöriserad och utan tillsatser. Drycken är endast naturligt kolsyrad. Den levande kulturen från fermenteringen följer med i flaskan och mikroorganismerna bygger ofta en ny liten scoby över tid. Det syns i form av trådar eller en liten geléaktig klump. Att det är en levande dryck innebär också att mängden kolsyra kan variera och att smaken utvecklas lite över tid.
Kylvara. Det som kan hända i rumstemperatur är att mängden kolsyra ökar, pys i så fall flaskan genom att öppna korken långsamt.
33 cl petflaska (Vi är i en övergång från 50 cl till 33 cl och har just nu vissa smaker kvar i 50 cl)
Ingredienser: kombucha (vatten, socker [Sverige], ekologiskt svart te, kombuchakultur) samt aktuell smaksättning. Fläderblomma och Ingefära innehåller ekologisk citron.
Smaker i lager:
smaker från naturen
Förutom ingefära och ekologisk citron använder vi vildplockade bär och blommor till våra smaksättningar.