fokus på Råvaror och kvalitét
Vi vill hela tiden bli bättre
Godroten AB startades i maj 2023 av Lotta Lindqvist och Mats Hansson och det är vi som driver och arbetar i verksamheten. Vår tillverkning sker småskaligt och hantverksmässigt i Oskarshamn. Silvermedaljen till vår medelstarka kimchi sporrar oss extra att fortsätta utveckla våra produkter. Vi vill hela tiden bli bättre. Listan är lång över sådant vi vill justera, testa eller förändra.
Vi hämtar KRAV-märkt vitkål på öland
Fermenterade grönsaksblandningar, främst kimchi, och den fermenterade te-drycken kombucha är det vi producerar och säljer mest av. Utöver det utmanar vi oss själva att skapa delikatesser på vildplockade råvaror. Så långt det är möjligt använder vi antingen köpta närodlade råvaror eller plockar råvaror i naturen. Den volymmässigt viktigaste råvaran vitkål hämtar vi från Daga Lantbruk på Öland som har KRAV-certifierad odling. Kombuchan smaksätter vi till stor del med bär och blommor som vi plockar själva i naturen i vårt närområde.
vi skördar i naturen
Insikten om hur mycket råvaror det finns runt omkring oss är svindlande. Att ta vara på denna resurs är roligt och spännande, och ger oss samtidigt tid i rörelse ute i naturen. Win-win. Det är inte alltid sol och varma vindar som på bilderna. Rönnbär, slånbär och enbär plockas under hösten och vi är ute i alla väder.